Blog - co nowego?

Indeks Glikemiczny (IG) - co to jest?

Indeks glikemiczny (IG) jest to wskaźnik umożliwiający klasyfikacje produktów produktów spożywczych pod względem ich wpływu na poposiłkowe stężenie glukozy we krwi.  Produkty dzieli się na te o niskim indeksie glikemicznym (IG ≤55), średnim (IG  56–69), wysokim (IG ≥70).

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1459 odsłony

Stopa cukrzycowa: przyczyny, wygląd, leczenie ran cukrzycowych

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 538 odsłony

Aplikacje dla diabetyków. Sprawdź, jak łatwiej kontrolować cukrzycę!

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 339 odsłony

Pomiar glikemii: sensor FGM czy CGM?

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 703 odsłony

Stan przedcukrzycowy- co to jest, objawy, leczenie

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 533 odsłony

Refundacja sensorów FreeStyle Libre. Dla kogo? Jak z niej skorzystać?

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 722 odsłony

Jakie są objawy cukrzycy ?

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 963 odsłony

E-Zlecenie - Sposoby realizacji

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1087 odsłony

E-Zlecenie - Jak zrealizować nowy wniosek ??

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1449 odsłony

Zakup pompy insulinowej – ile zapłacimy?

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 5039 odsłony